Lead Design Engineer till S&L Access Systems i Västerås

Vill du vara med och revolutionera vindkraftsindustrin?

Det är inte bara vår produkt som är unik och lyfter vindkraftsindustrin till nästa nivå, även våra medarbetare är bäst på sina respektive yrken. Vi söker nu en Lead Design Engineer som vill vara med och utveckla S&L Access Systems till en ledande krantillverkare för vindkraftsindustrin globalt. Vårt mål är att inom kort vara ledande inom industrin internationellt. Varmt välkommen med din ansökan!

I rollen som Lead Design Engineer kommer du att ingå i vårt teknikteam med uppgiften att kontinuerligt vidareutveckla vår produkt och även ta fram och validera koncept för framtida produkter.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga inom vår R&D avdelning, inköp samt även våra leverantörer för att säkerställa kvalité, utveckling och innovation.

Vi erbjuder

Som Lead Design Engineer kommer du att ingå i vårt konstruktionsteam med uppgiften att omvandla vår prototyp till färdig produkt och förbereda för serieproduktion samt att kontinuerligt vidareutveckla och ta fram nya produkter.

I rollen ingår både att jobba med mekanisk konstruktion och att leda mindre team för att uppnå våra mål. Vår R&D-avdelning består av mycket skickliga medarbetare, alla drivna av målet att utveckla produkter för att mer effektivt, högre och tyngre kunna lyfta komponenter för vindkraftsindustrin med minimal miljöpåverkan. I rollen ges en möjlighet att få vara med och göra vindkraftsindustrin ännu grönare.

Om dig

Du är utbildad ingenjör inom relevant område och har goda kunskaper inom mekanisk konstruktion.

Du har erfarenhet av att leda mindre team av konstruktörer.

Du är van att ta ett helhetsansvar och driva uppgifter i mål.

Du är bra på att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska samt ser det som en naturlig del av din vardag att jobba i team.

Placeringsort

Tjänstens placeringsort är Västerås med tillsättning så snart som möjligt.

Om oss

S&L Access Systems tillhandahåller och utvecklar högteknologiska produkter för nyinstallation samt service av vindkraftverk. Vi har kontor i Göteborg, Västerås och Örnsköldsvik. Vi är ett Green Tech-bolag som bidrar till energiomställningen genom att möjliggöra för vindkraftsindustrin att bli än mer effektiv och betydande för den framtida energiförsörjningen. Vår kran består av ett antal standardiserade moduler som länkas samman och styrs via ett användarvänligt grafiskt gränssnitt. Innovationskraften och tekniska kunnandet är högt hos alla inblandade.

Vi bygger en unik kran till vindkraftsindustrin som ökar effektiviteten vid nyinstallation samt service med minimal miljöpåverkan. Vår kran når nya högre höjder och lyfter tyngre än dagens kranar vilket är en förutsättning för att växa i vindkraftsindustrin. Vi är i en expansiv fas med ett väl etablerat nätverk av partners som är en viktig del i vår utveckling. Våra huvudägare Stena AB samt Vestas Wind Systems A/S ger oss både en finansiell långsiktighet samt kommersiell och teknisk expertkunskap.

Våra ägare

Stena AB är en av Sveriges största familjeägda koncerner som satsar stort inom energiomställning och är även en av Sveriges största vindparkägare. Vestas Wind Systems A/S är världens största tillverkare av vindkraftverk. Tillsammans med S&L Access System som står för innovation och entreprenörskap skapas en perfekt grund för att kunna förse vindkraftsindustrin med ny revolutionerande teknik.

Vill du veta mer? Besök vår hemsida sl-access.com.

Låter detta intressant för dig? Kontakta vår Design Engineer Manager Jakob Fyhrman. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida sl-access.com/about.

Välkommen!

Share